BACH & BEIAARD 2024

BACH & BEIAARD 2024

Liesbeth Janssens, stadsbeiaardier Antwerpen

De beiaard van de Onze-Lieve-Vrouwetoren van Antwerpen is zonder enige twijfel een topstuk uit de barokperiode. Van de 49 klokken zijn 36 historische klokken uit 1655 en 1658 bewaard gebleven, gegoten door de beste klokkengieters die de beiaardwereld heeft gekend, de gebroeders Hemony uit Amsterdam. De basklok van de beiaard is de oudste klok, een indrukwekkend meesterwerk uit 1459. In 1972 en 1990 werd de beiaard uitgebreid naar 49 klokken door de befaamde klokkengieterij Eijsbouts uit Asten (NL).

Het beiaardinstrument kent een dynamisch bereik dat vergelijkbaar is met de piano, en het wordt bespeeld met soepele vuisten, maar dikwijls ook met vingers. In tegenstelling tot wat dikwijls wordt gedacht, is het een subtiel bespeelbaar instrument. De vele versieringen, de ingenieuze harmonie, en de muzikale lijnen van Bach komen goed tot uiting op de Antwerpse beiaard.

Vandaag speelt stadsbeiaardier Liesbeth Janssens klaviermuziek van J.S. Bach op dit indrukwekkende instrument.
Vlak naast de Grote Markt in Antwerpen, verscholen achter een gezellige binnentuin met zicht op de kathedraal ligt De Hofkamer, een 18de-eeuwse pronkkamer in rococo stijl. De binnentuin is een oase van rust middenin de stad.

Wie zich snel inschrijft, kan het beiaardconcert vandaaruit horen, krijgt een drankje aangeboden en kan na afloop de beiaardier ontmoeten.

Inschrijven

Normaal ticket (5 euro)

Standaard Ticket

Beschikbaar Tickets: 40
Het Normaal ticket (5 euro) ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.

Datum

16 sep 2024

Tijd

12:00

Kosten

€ 5.00

Locatie

De Hofkamer
Oude Beurs 27, Antwerpen
INSCHRIJVEN
QR code

Reactie verzenden