BACK TO BACH

BACK TO BACH

Mallet Collective Sextet

Voor dit programma legt Mallet Collective de natuurwetten van tijd naast zich neer. De marimba werd immers pas serieus genomen in de klassieke muziek, meer dan 200 jaar na Bachs overlijden. Maar wat als Bach wél voor marimba had geschreven? Met deze vraag in gedachte maakte Mallet Collective dit programma waarin Bach met de mathematiek van Reich wordt gecombineerd.

In dit programma voor zes marimba’s krijgt Johann Sebastian Bach gezelschap van drie hedendaagse componisten. Naast het dubbelconcert voor klavecimbel, spelen de slagwerkers van het Mallet Collective nieuw werk van Greg Saunier en Anne- Maartje Lemereis en het iconische ‘six marimbas’ van minimalist Steve Reich. Contrapunt viert hoogtij met maar liefst 6 slagwerkers, 24 stokken en 390 toetsen.

Uitgangspunt van het programma zijn de klavecimbelconcerten van Bach. Artistiek leider van Mallet Collective; Ramon Lormans arrangeerde het dubbelconcerto voor zes marimba’s. Speciaal voor het Bachfestival Dordrecht liet het collectief de Amerikaans Greg Saunier (beroemd als drummer en oprichter van Deerhoof) van dit concerto een re-compositie maken. Anne-Maartje Lemereis schreef op haar beurt een reactie op Bachs klavecimbelconcert in d-klein (BWV 1052).

En om dit allemaal voor marimba te doen is logischer dan je zou denken. We weten immers niet voor welke instrumenten de originele (‘oer’) versies van deze concerten van Bach zijn geschreven. Wij kennen slechts de klavecimbelvarianten omdat ze zo zijn overgeleverd door de geschiedenis, maar de originele versies waren waarschijnlijk voor viool of hobo gecomponeerd.

Inschrijven

Normaal ticket (23 euro)

Standaard ticket

Beschikbaar Tickets: 293
Het Normaal ticket (23 euro) ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.
Jongeren ticket (16 euro)

Jongeren ticket (tot 26 jaar)

Beschikbaar Tickets: 293
Het Jongeren ticket (16 euro) ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.

Datum

20 sep 2024

Tijd

20:15

Kosten

€ 23.00

Locatie

Sint-Carolus Borromeuskerk
Hendrik Conscienceplein, Antwerpen
INSCHRIJVEN
QR code

Reactie verzenden